Adverteren

Tips voor stedentrip
Vakantie / Reizen

Link ruilen


Menu van deze startpagina Meer informatie Bekijk alle pagina's Admin login Tips voor stedentrip Tips en inspiratie over de bezienswaardigheden in de leukste steden zoals Dubai, Rome, Barcelona, Sevilla, Bilbao, Granada, Parijs en Spanje. Stedentrip
 Over Stedentrips
Tips en inspiratie over de bezienswaardigheden in de leukste steden zoals Dubai, Rome, Barcelona, Sevilla, Bilbao, Granada, Parijs en Spanje.


bezienswaardigheden madrid
gerona
spaanse steden

 Tips
Uw link direct online hier?

 Gerelateerd
Stedentrips.goedbegin.nl
Stedentrips.overzichtje.n..
Stedentrips.goedvinden.co..
Stedentrips.vindnu.com

 Rome
Rome is een metropool van mondiaal belang en een groot communicatiecentrum met een van de grootste internationale luchthavens van Europa, die jaarlijks meer dan 38 miljoen passagiers bedient, een uitgebreid netwerk van snelwegen en hogesnelheidslijnen. Een toeristisch wereldcentrum met zeer rijke monumenten uit de oudheid en de middeleeuwen (kerken, basilieken, het Colosseum, paleizen, aquaducten, fonteinen en vele andere gebouwen), zeer rijke musea, moderne woonwijken in de buitenwijken. In 1960 organiseerde hij de Olympische Zomerspelen. In 2017 werd Rome bezocht door 9,5 miljoen toeristen per jaar]. Er zijn hoofdkantoren van twee VN-organisaties: de Voedsel- en Landbouworganisatie en het Internationaal Fonds voor landbouwontwikkeling. In 2018 werd hij 65ste van de financiële centra ter wereld. Het is een groot, elliptisch gebouw van 188 m lang en 156 m breed, 524 m omtrek, 48,5 m hoog, met een ruime zaal die plaats biedt aan 45 tot 50 duizend toeschouwers ; met communicatiegalerijen en een arena met een systeem van ondergrondse gangen. In de externe afdeling met vier verdiepingen werd orderstapeling gebruikt (de laagste verdieping in de Toscaanse orde, de tweede in de Ionische, de derde in de Korinthische). De drie onderste verdiepingen zijn verbonden met de structurele opstelling van arcades, de vierde, de hoogste is alleen voorzien van kleine ramen. Van binnen heeft het gebouw vijf verdiepingen. Vier verdiepingen zijn gebouwd als een indeling van kamers die zijn gescheiden tussen pilaren, muren, met loop en kruisgewelven. Daar werden buffetten, vestiaires, douches, gladiatorenkamers, dierenkooien en gangen geplaatst. Rondom de arena werd een podium geplaatst. Er waren 80 genummerde ingangen van het Colosseum (de toegangsmarkeringen van nr. XXIII tot LIV werden behouden), wat ervoor zorgde dat de toeschouwers het publiek snel verlieten (gedurende ongeveer 6 minuten) (alleen toeschouwers van de onderste en middelste rijen hadden deze kans). Het was ook mogelijk om het hele publiek te bedekken met een speciale hoes (velarium) op regenachtige of zeer zonnige dagen.


billet colisée rome
Que faire à Rome?
musées du Capitole à Rome
transfert aeroport rome
Rom
rom flughafen transfer
eintritt vatikanische museen
Forum Romanum
rome metro
visit rome
st. peter's basilica
sistine chapel tickets
capitolijnse musea
excursies rome

 Dubai
Het besluit van de regering om over te stappen van een olie-afhankelijke economie naar op olie gebaseerde diensten naar diensten en toerisme heeft onroerend goed waardevoller gemaakt en heeft geleid tot zogenaamde Bouw "boom" in de jaren 2004-2006. Door grootschalige bouw is Dubai een van de snelstgroeiende steden geworden, alleen vergelijkbaar met de grootste steden in China. Bouwontwikkeling resulteerde in projecten op het water (Palm Islands, The World) en op het land (Dubai Marina, Burj Khalifa, Business Bay en Dubailand). De grootste bedrijven op de lokale markt werken aan projecten: Emaar Properties, Al Nakheel Properties en Dubai Properties. De ambities van de heersende sjeik komen tot uiting in ultramoderne architectuur, unieke wolkenkrabbers zoals Emirates Towers, die qua hoogte het twaalfde en vierentwintigste gebouw ter wereld zijn, en Burj al-Arab (Arabische toren), d.w.z. een hotelzeil gebouwd op een kunstmatig eiland. Emaar Properties heeft een gebouw in gebruik genomen dat op een hoogte van 850 m de hoogste door mensen gemaakte constructie is. Het gebouw is in 2009 opgeleverd. Naast Burj Khalifa werd het grootste winkelcentrum ter wereld gebouwd - The Dubai Mall, ook voltooid in 2009. Het Business Bay-project, dat de nieuwe centrale zakenwijk van Dubai wordt, wordt ook uitgevoerd. Wanneer het project is voltooid, zal het bestaan ??uit 500 hoogbouw rond de kunstmatige uitbreiding van de bestaande Straat van Dubai. In februari 2005 is begonnen met de bouw van Dubai Waterfront, dat 2,5 keer groter zal zijn dan Washington en zeven keer groter dan Manhattan. Dubai Waterfront wordt een complex van kanalen en eilanden vol hotels en woongebouwen. Het hele project verlengt de kustlijn van het land met 800 kilometer. Het complex omvat ook Al Burj, een van de hoogste geplande gebouwen ter wereld, met een hoogte van meer dan 1 km.


dubai activiteiten
Atlantis The Palm

 Barcelona
Futbol Club Barcelona, ??FC Barcelona, ??Barça - Spaanse sportclub met meerdere secties, die bestaat sinds de oprichting van het voetbalteam. Opgericht in 1899 door een groep Zwitsers, Engels en Spaans, werd het een Catalaanse instelling van groot maatschappelijk belang. Zijn motto is Més que un club. Barcelona - een stad in het noordoosten van Spanje, aan de Middellandse Zee, ongeveer 110 km ten zuiden van de Pyreneeën en de Spaans-Franse grens. Hoofdstad van de provincie met dezelfde naam en de autonome gemeenschap Catalonië. De op één na grootste stad van Spanje, met een bevolking van 1 620 809 in het administratieve centrum [Het stedelijke complex van Barcelona gaat verder dan het administratieve centrum, met een bevolking van 4.588.000 is het de vijfde grootste stedelijke complex in de Europese Unie. De hele metropool heeft ongeveer 5 miljoen inwoners. In de oudheid gesticht als een Romeinse stad, werd Barcelona in de middeleeuwen de hoofdstad van het graafschap Barcelona en Marchia Spaans. Tegenwoordig is de stad een van 's werelds toonaangevende toeristische, economische, tentoonstellings- en culturele en sportcentra en wordt het een metropool van mondiaal belang. Barcelona is een groot communicatiecentrum met een van de grootste zeehavens van Europa, een internationale luchthaven die in 2017 meer dan 47 miljoen passagiers bedient, een uitgebreid netwerk van snelwegen en hogesnelheidslijnen, met verbindingen naar Frankrijk en de rest van Europa. Het organiseerde ook de Olympische Zomerspelen van 1992.


barcelone
sagrada familia
metro barcelone
fontaine magique de montjuïc
parco guell
monumenti barcellona
fontana magica barcellona
metropolitana barcellona
barcelonsgo2
camp nou tickets
sagrada familia tickets online
cable car barcelona
gracia barcelona
dali museum figueres
stierkampfarena barcelona
palau de la musica barcelona
vliegveld girona

 Granada en Alhambra
Het Alhambra, een versterkt paleiscomplex gebouwd in de 13e eeuw door Nasrydów en uitgebreid in de 14e eeuw, een meesterwerk van Arabische architectuur in Spanje, dat wordt gekenmerkt door een buitengewone rijkdom aan interieurdecoratie, waaronder zuilengalerijen met arcaden, gewelven van stalactieten, muren bekleed met azulejos-tegels en kleurrijk stucwerk met ornamenten en muurschilderingen. Het Alcazaba (kasteel), het oudste deel van het Alhambra, staat hoog op een berguitloper aan de rivier de Darro. Mexuar, werkplaats van rechtbank en staatsambtenaren, Sala de Mexuar, waar vergaderingen van de regering en het koninklijk hof werden gehouden; Patio de Mexuar (voormalig Seraj), prachtige binnenplaats met fontein, Cuarto Dorado, een indrukwekkend werk van Nasrid-kunst (gebruikt voor privé-publiek); Mirre Binnenplaats, het centrale punt van het Alhambra; Sala de la Barca (voormalige wachtkamer), met een bootvormig plafond; Hall of Ambassadors, een van de mooiste; met een koepel - een inlay-meesterwerk, een model voor het decoreren van representatieve kamers; (politiek en diplomatiek centrum van Arabisch Grenada); Binnenplaats van Lviv, het meest perfecte voorbeeld van Moorse versieringen; met een fontein ondersteund door 12 leeuwen; Mozarab Hall; King's Hall, met polychrome schilderijen aan het plafond; Hall of the Two Sisters, met gips stalactiet gewelven, De Abencerrag Hall, met een stervormige koepel. Paleis Karel V, het grootste gebouw in het Alhambra-complex, werd beschouwd als het mooiste renaissancistische werk buiten Italië [door wie?]. Gebouwd in de zestiende eeuw op basis van het ontwerp van de Spaanse architect Pedro Machuc [4], als een "teken van overwinning" van het christendom, gefinancierd uit een speciaal door de Arabieren betaalde belasting. Het is een monumentaal gebouw met galerijen en een zuilengalerij van twee verdiepingen rond de ronde binnenplaats. De buitengevel is in de Toscaanse renaissancestijl. Het paleis heeft het Archeologisch Museum, waar de vondsten uit het Alhambra worden bewaard, en het Museum voor Schone Kunsten, dat een overzicht biedt van het schilderen van scholen die verband houden met Grenada en werken verzamelt van de ontbonden kloosters van Grenada.


Sacromonte
kathedrale granada
granada
grenade espagne

 Sevilla
Alcazar - het voormalige koninklijke paleis, dat dateert uit de 11e eeuw, toen hier vertegenwoordigers van het Cordoban-kalifaat woonden, werd in de jaren 1350–1369 door Piotr I Cruel in de mudejar-stijl uitgebreid. Latere koningen zetten de uitbreiding voort en pasten de woning aan hun eigen behoeften aan. Hier werden beslissingen genomen om de expeditie te sturen, inclusief Ferdinand Magellan en Christopher Columbus werden na een reis naar Amerika ontvangen door Isabella van Castilië en Ferdinand van Aragon. Het gebouw bevat veel kamers, patio's en tuinen. De rijkdom aan ornamenten, keramische decoraties en kamers maakt Sevilla Alcazar tot een van de mooiste paleiscomplexen in Spanje. Kathedraal van de Maagd Maria in Sevilla - is de grootste en een van de mooiste gotische kerken ter wereld. Het werd in 1402–1506 gesticht op de plaats van een moskee uit 1184–1196. De linker minaret, Giralda, 97 m hoog, werd geïntegreerd in het lichaam van de kerk, aangevuld met een belfort. Binnen zijn er de kapellen - Capilla Mayor en Capilla Real, het koor en het graf van Columbus. Een dozijn andere gotische kerken. Town Hall - een prachtig renaissancegebouw, gebouwd in 1527-1564 op het voormalige toernooiplein. Beurs - een renaissancegebouw van de handelsbeurs van 1583-1598. In de achttiende eeuw plaatste Karel III hier het hoofdarchief van India en verzamelde documenten over de geschiedenis van de ontdekking en verovering van de Nieuwe Wereld. Torre del Oro (Gouden Toren) uit de 13e eeuw, een van de 166 in het Moorse verdedigingssysteem, later herbouwd. Het dankt zijn naam niet alleen aan de toenmalige gouden azulejos-tegels, maar ook aan het feit dat goud dat in koloniën was opgeslagen erin was opgeslagen. Ook defensief was het belangrijk, want tussen haar en de niet meer bestaande tweelingtoren aan de andere kant van Guadalquivir was het mogelijk de ketting die de toegang tot de haven blokkeerde, los te maken. Momenteel herbergt het Museo Maritimo gewijd aan monumenten en zeekaarten.


plaza de toros seville
alcazar seville
sevilla
sevilla city pass
seville attractions
biglietti alcazar siviglia

 Neuschwanstein
Neuschwanstein - een kasteel gelegen in de gemeente Schwangau, in de buurt van Füssen in het zuiden van Beieren, Duitsland, in de buurt van het kasteel Hohenschwangau en de grens met Oostenrijk. Het gebouw werd vanaf 1869 gebouwd als een geïdealiseerd middeleeuws ridderkasteel voor de Beierse koning Ludwig II Wittelsbach.


neuschwanstein castle tickets
slot neuschwanstein

 Dashboard
Opgericht: 01-06-2020
Gewijzigd: 01-06-2020
Aantal rubrieken: 7
Aantal links: 48
I.s.m. Smeenk
Mail webmaster
Linkplaatsing
Link ruilen
 © 2003 - Come2me.nl - Website maken